بازارهای ناپایدار که دارای نوسانات بسیار شدیدی هستند، برای سرمایهگذاری هم میتوانند به عنوان یک فرصت به حساب بیایند هم یک تهدید! بستگی دارد که شما به عنوان یک سرمایهگذار، کدام استراتژی را برای ورود به این نوع بازارها اتخاذ کرده باشید. در این مطلب قصد داریم به معرفی استراتژی های موفق سرمایه گذاری در بازارهای ناپایدار بپردازیم. با ما همراه باشید.
۱۰ مورد از استراتژی های موفق سرمایه گذاری در بازارهای ناپایدار
یکی از بزرگترین دلهرههایی که برای هر سرمایهگذار وجود دارد، سرمایهگذاری در بازارهای ناپایدار و پرتلاطم است. با این حال باید به یاد داشته باشید که نوسان، بخشی از یک چشمانداز موفق مالی است. به هر حال ممکن است در سرمایهگذاری شکست هم بخوریم. داشتن استراتژی مناسب در بازارهای ناپایدار، میتواند سودهای هنگفتی نصیب سرمایهگذاران کند. نکته مهم این است که بتوانید خونسردی خود را در اجرای استراتژی موفق بازارهای ناپایدار حفظ کنید. در ادامه چند مورد از بهترین استراتژی های موفق سرمایه گذاری در بازارهای ناپایدار را بررسی خواهیم کرد.
۱. تسلیم احساسات ناشی از ترس نشوید
وقتی بازار پرتلاطم میشود، احساسات غالب میشوند. در این حالت ترس از دست دادن سرمایه، باعث میشود تا تصمیمات هیجانی گرفته شوند. اغلب سرمایهگذاران در این حالت، فروش را انتخاب میکنند. این کار میتواند زیان هنگفتی را به شما تحمیل کند. حفظ آرامش و دوری از تصمیمات عجولانه در نوسانات شدید بازار، یکی از بهترین استراتژیها برای گذر از تلاطم بازار است.
۲. سبد پرتفوی خود را متعادل کنید
وجود نوسانات شدید در بازار، ممکن است باعث انحراف تخصیص دارایی شما از استراتژی اصلی سرمایهگذاری شود. یکی از استراتژی های موفق سرمایه گذاری در بازارهای ناپایدار، بررسی منظم سبد خرید و مطابقت آن با اهداف بلندمدت و تحمل ریسک است. این کار باعث میشود تا سرمایه شما در معرض نوسانات شدید قرار نگیرد و کمترین ضرر را داشته باشید. به هر حال تلاطم و ناپایداری در هر بازاری وجود دارد.
۳. سرمایهگذاری بلندمدت داشته باشید
تلاش برای سرمایهگذاری کوتاهمدت با پیشبینی نوسانات بازار، کار بسیار دشوار و چالشبرانگیزی است. این کار ممکن است ضررهای زیادی را به سرمایه شما وارد کند. به جای آن روی افقهای سرمایهگذاری بلندمدت تمرکز کنید. اغلب بازارهای پرتلاطم با توجه به دادههای تاریخی در بلندمدت تمایل به رشد و بهبودی دارند. به همین دلیل بهتر است در بازارهای ناپایدار به دنبال سرمایهگذاریهای بلند مدت باشید.
۴. به سرمایهگذاریهای خود تنوع بدهید
حتما اصطلاح تخممرغهای خود را در یک سبد نگذارید را شنیدهاید. این استراتژی سرمایهگذاری در بازارهای پرنوسان به شدت جواب میدهد. تنوع دادن به سبد پرتفوی، یکی از راهکارهای قدرتمند مدیریت ریسک در بازارهای ناپایدار محسوب میشود. سرمایه خود را روی اوراق قرضه، سهام، املاک و مستغلات و … بگذارید. حتی میتوانید چند سرمایه جایگزین روی فلزات گرانبها و کالاها هم داشته باشید. سرمایهگذاری متنوع میتواند ضررهای ناشی از نوسان بازار را برای شما به حداقل برساند.
۵. از استراتژی DCA پیروی کنید
DCA یا میانگین هزینه-دلار یک استراتژی سرمایهگذاری منضبط است که طی آن باید مقدار مشخصی پول را در فواصل زمانی منظم و بدون در نظر گرفتن شرایط بازار، سرمایهگذاری کنید. این استراتژی باعث میشود تا در صورت پایین بودن قیمتها، سهام بیشتری را جمعآوری کرده و با رشد آنها، سود بالایی به دست بیاورید. DCA یکی از استراتژی های موفق سرمایه گذاری در بازارهای ناپایدار محسوب میشود.
۶. اخبار و اطلاعات را پیگیری کنید
اغلب سرمایهگذاران حرفهای میدانند که باید اطلاعات کافی در خصوص اخبار روز و تحولات اقتصادی و سیاسی داشته باشند. بهتر است اخبار و اطلاعات خود را همواره بروزرسانی کنید. البته برخی اخبار ممکن است تأثیری روی سبد سهام شما نداشته باشند. باید توانایی تشخیص اطلاعات و اخبار را هم به دست بیاورید. یک سرمایهگذار آگاه و مطلع، تصمیمگیریهای منطقیتری در بازار پرنوسان میگیرد.
۷. از مشاوره و راهنمایی استقبال کنید
وقتی بازار به شدت آشفته و متلاطم میشود، بهتر است از مشاوران مالی که تخصص کافی در زمینه سرمایهگذاری دارند کمک بگیرید. متخصصهای سرمایهگذاری که تجربه کافی هم در این زمینه دارند، میتوانند بینشهای خوبی را به شما ارائه دهند. شما باید استراتژیها و نوع سرمایهگذاری خود را با آنها در میان بگذارید تا راهکارهای مناسبی را برای برونرفت از مشکلات بازار به شما ارائه دهند.
۸. در تحمل ریسک خود تجدیدنظر کنید
هر سرمایهگذاری، اعم از مبتدی و حرفهای، باید ارزیابی دقیقی از ریسکی که میتواند تحمل کند داشته باشد. ممکن است نوسانات و تلاطم بازار به قدری شدید باشد که مجبور به بازنگری در تحمل ریسک خود شوید. البته استراتژی شما بعد از بازنگری در تحمل ریسک به اتمام نمیرسد. باید استراتژیهای سرمایهگذاری بعدی خود را متناسب با تحمل ریسک بازنگریشده انجام دهید.
۹. نقدینگی کافی داشته باشید
یکی از استراتژی های سرمایه گذاری موفق در بازارهای ناپایدار، نگهداشتن مقدار کافی پول نقد است. این کار باعث میشود تا در زمان تلاطم و آشفتگی بازار، آرامش خاطر بیشتری داشته باشید. از این پول نقد میتوانید در زمان رکود بازار از فرصتهای سرمایهگذاری استفاده کنید. همچنین میتوان از آن به عنوان پوششی برای هزینههای پیشبینی نشده استفاده کرد.
۱۰. روی اصول سرمایهگذاری تمرکز داشته باشید
زمانی که بازار دچار نوسان و تلاطم میشود، خیلی راحت میتوان اسیر هیجانات و سروصدای موقت شد. اینجاست که اصول سرمایهگذاری به داد شما میرسند و اجازه تصمیمگیری هیجانی را به شما نمیدهند. به هر حال سرمایهگذاری در بازارهای پرنوسان هم میتواند به عنوان یک فرصت شناخته شود هم یک تهدید به حساب بیاید.
کلام پایانی
در این مطلب به بررسی استراتژی های موفق سرمایه گذاری در بازارهای ناپایدار پرداختیم. در بازارهای ناپایدار و متلاطم، سرمایهگذاری مطمئن کمی سخت میشود. اینجاست که باید از استراتژیهای مناسب کمک بگیرید. سرمایهگذاری در این نوع بازارها نیازمند استراتژیهای منحصربهفردی است.