Business from home (remote working)
کسب و کار دورکاری
کسب و کار دورکاری
کسب و کار خانگی یا دورکاری به کسب وکاری گفته می شود که افراد در خانه خود آن را انجام می دهند. اغلب آن ها کارمندان زیادی نمی خواهد و کارکنان از محل سکونت خود با شرکت اصلی همکاری می کنند.
از چند سال قبل و به خصوص با شیوع بیماری کرونا، بحث کار در خانه پررنگ تر شد و شرکتهای بیشتری به این سمت متمایل شدند؛ و این خود، دروازه ای بود برای گسترش بیشتر کارآفرینی. بیشتر مردم ترجیح دادند که خدمات خود را از راه دور و به صورت آنلاین ارائه دهند.
این جریان به کارآفرینان هم کمک کرد تا بتوانند انتخاب وسیع تری در گزینش نیروهای دورکار داشته باشند و این مدل بکارگیری کارکنان، صرفه اقتصادی قابل توجهی در زمینه هایی مثل هزینه های جاری دفتر کار و نگهداری تجهیزات برای آن ها به دنبال داشت.
در جریان این تغییرات و با تمایل عموم به مواردی چون خرید آنلاین، گسترش استفاده از فضای مجازی، اجرای شبکه اینترنتی ۵G و تجهیزات پیشرفته تر در بازار، دیگر داشتن فضای فیزیکی برای کسب وکارها خیلی توجیه اقتصادی نداشت و کسب و کار ها به راحتی می توانستند به طور مجازی و از خانه کار خود را مدیریت کنند.
نمونه هایی از کسب و کارهای موفق در زمینه دورکاری:
• شرکت Automattic: کسب و کار مادر وردپرس؛ این بیزینس کاملا به صورت دورکاری فعالیت می نماید.
• GitLab؛ یک پلتفرم وب محور در زمینه توسعه نرم افزار
• Buffer؛ بستر مدیریت فضای مجازی که به سیاست های تجارت از راه دور خود معروف بوده و دارای تیمی گسترده از کشورهای متنوع در جهان است.
کسب و کارهای دارای بهترین عملکرد در صنعت فریلنسری
حال ببینیم کدام حوزه های کسب وکار است که در آن ها روش دورکاری بیشترین موفقیت را به دنبال دارد.عموما کسب و کارهای خدمت محور، بیشترین سود را خواهند داشت؛ مانند کسب و کار های زیر:
• کسب و کارهای خدماتی تمیزکاری
• مدرس یا مربی خصوصی
• انواع اپلیکیشن های موبایلی (مخصوصا اپ های برای کودکان)
• خدمات مربوط به تولد نوزاد یا کمک های بعد از بارداری
• منشی مجازی
برترین حوزه های کاری با پتانسیل دورکاری در سال ۲۰۲۴
از این میان؛ می توان به زمینه های شغلی زیر اشاره کرد که در سال جاری، بیشترین پیشرفت را در مدل تجارت فریلنسری خواهند داشت:
o حوزه رایانه و IT
o بازاریابی
o حسابداری و امور مالی
o مدیریت پروژه
o امور استخدام و منابع انسانی
o خدمات مشتری
گرایش های اخیر صنعت دورکاری
واضح است که برخی صنایع و کسب و کارها اقبال بیشتری به روش دورکاری دارند- مثل نمونه های بالا و به خصوص حوزه کامپیوتر و IT- حالا شناخت این گرایشات شغلی به ما کمک می کند جریان رشد دورکاری را در آینده پیش بینی کنیم. به عنوان مثال، حدود ۶۰ درصد شرکت ها از نرم افزار مانیتورینگ جهت ردیابی کارمندان دورکار خود استفاده می نمایند.
مزایا و معایب صنعت دورکاری
صنعت دورکاری هم مثل هر حوزه کسب و کار دیگر، می تواند مزیت ها یا موانعی را برای ما به دنبال داشته باشد و دانستن آن کمک بسیاری می کند به خصوص وقتی مواردی مثل صرفه جویی و پس انداز مالی و مدیریت هزینه ها را در نظر بگیریم.
مزایا
رفت و آمدی در کار نیست
مشخصا اولین مزیت دورکاری این است که نیازی نیست هر روز وقت و هزینه زیادی را صرف رفتن به محل کار بکنیم. در این حالت، شخص فریلنسر تنها باید زحمت نشتن پشت میز کار رو به خود بدهد!
کاهش مخارج کلی
در فعالیت به صورت دورکاری، فرد دیگر لازم نیست برای مخارج دفتر کار، پرداخت قبوض یا نگهداری تجهیزات و حتی هزینه های مالی دیگر مانند مالیات بر درآمد هزینه کند و این موضوع، مخارج ماهانه وی را بسیار کاهش می دهد.
افزایش زمان همراهی خانواده
برای افرادی که کودک در منزل دارند یا لازم است بیشتر در منزل بمانند، روش دورکاری گزینه بسیار خوبی است که هم به کار و کسب درآمد بپردازند و هم زمان بیشتری در کنار خانواده باشند.
معایب فعالیت دورکاری
با همه نکاتی مثبت ذکر شده، قطعا دورکاری نمی تواند همیشه گزینه مناسبی باشد، از جمله:
محدودیت فضا:
ممکن است لازم شود کارکنان هر چند وقت یکبار جلساتی برگزار کنند و این کار برای شما به خاطر کمبود فضا و امکانات میسر نباشد و یا باید برای بعضی شغل ها، تجهیزات یا مجوزهای خاصی تهیه کنید که امکان آن نباشد.
حس تنهایی وانزوا
بیشتر فریلنسرها ممکن است دچار حس انزوا و طردشدگی شوند و این حالت، به ویژه برای افرادی مضر است که قبلا در یک فضای تعاملی و دوستانه کار کرده اند و الان باید تنها در اتاق کار خود بنشینند؛ و یا حتی به خاطر مشغله زیاد و استرس کاری ، کمتر به خانواده و زندگی روزمره خود رسیدگی کنند. در این حالت لازم است سبک زندگی خود را تغییر داده و نظم بیشتری داشته باشند.
مداخله با زندگی شخصی
وقتی فرد در منزل و ظاهرا کنار خانواده کار می کند، این مرز بین زمان کار و زمان خانواده و زندگی شخصی کمرنگ تر شده و ممکن است مشکلاتی برای او ایجاد کند.
روش انتقال موفقیت آمیز از مدل های سنتی کسب و کار به مدل دورکاری
زمانی شرکت ها می توانند به سلامت از مدل های سنتی کسب و کار به سمت مدل دورکاری یا هیبریدی گذر کنند که موارد زیر را به درستی انجام دهند:
• طراحی و اجرای راه های ارتباطی شفاف،
• ایجاد سقف انتظار معقول برای فریلنسرها
• سرمایه گذاری در فناوری مرتبط و سودآور
• ارائه آموزش و حمایت از کارکنان
• تسهیل فرهنگ دورکاری و
• بررسی و بروز رسانی منظم سیاست های تجاری خود
آینده صنعت دورکاری
روزهای پیش روی این صنعت را می توان بسیار دلگرم کننده دید چرا که، پیشرفت فناوری به سمتی است که افراد بیشتر دورکاری را به کار کردن در محل شرکت ترجیح دهند. عمومیت همه گیر پلتفرم های آنلاین و ابزارهای ارتباطی دیجیتال، راه را برای فضای کار به صورت فریلنسری هموارتر کرده است. این گرایش قطعا ادامه خواهد داشت و با کمک آن، تمرکز بیشتری بر اهمیت تطبیق پذیری با شرایط و مهارت های قوی فضای دیجیتال می باشد.
روزهای پیش روی این صنعت را می توان بسیار دلگرم کننده دید چرا که، پیشرفت فناوری به سمتی است که افراد بیشتر دورکاری را به کار کردن در محل شرکت ترجیح دهند. عمومیت همه گیر پلتفرم های آنلاین و ابزارهای ارتباطی دیجیتال، راه را برای فضای کار به صورت فریلنسری هموارتر کرده است. این گرایش قطعا ادامه خواهد داشت و با کمک آن، تمرکز بیشتری بر اهمیت تطبیق پذیری با شرایط و مهارت های قوی فضای دیجیتال می باشد.